Huisregels

Huisregels

One Wish vindt respectvolle communicatie, de sfeer op haar website en de veiligheid van haar bezoekers uitermate belangrijk. Daarom hebben we een een aantal huisregels opgesteld, waar iedere gebruiker zich aan dient te houden. 

JE PROFIEL

 1. One Wish wordt beheerd door de beheerder van One Wish. De beheerder behoudt zich het recht om, zonder opgaaf van reden, bezoekers het recht tot (profiel)teksten/posts te ontnemen, wijzigen of verwijderen, mochten zij zich naar het oordeel van de beheerder misdragen.
 2. One Wish hecht bovengemiddelde waarde aan persoonlijk,  transparant en eerlijk contact.
  Wanneer je gebruik wilt maken van de Ontmoeten pagina dien je een ‘volledig’ profiel te hebben, inclusief tenminste één herkenbare foto van jezelf. Niet volledige profielen worden door de beheerder na een waarschuwing verwijderd van de Ontmoeten pagina.
 3. De profielpagina is bedoeld voor wensouders en niet-anonieme donoren. Profielen waarin in het geheel geen sprake is van wensouderschap of donorschap worden verwijderd.

WAT IS NIET TOEGESTAAN OP ONE WISH?

 1. Wil je donor zijn? Dan vragen we je het initiële contact bij de wensouder(s) te laten. Dit is geen regel maar wordt wel wenselijk bevonden door de meeste wensouders.
  Ben je op zoek naar co-ouderschap (gedeelde opvoeding, zorg en plicht), dan kan het initiële contact bij beide co-ouders liggen.
 2. One Wish is niet bedoeld als dating site om een ‘relatie’ of ‘date’ te zoeken. Wanneer je je inschrijft als donor dan doe je dit nadrukkelijk om wensouders te helpen.
 3. Het is nadrukkelijk niet de bedoeling te doneren via de natuurlijke weg. Donoren en wensouders met deze intentie zijn niet welkom op One Wish. Hun profielen worden verwijderd. Wij kiezen ervoor de weinige wensouders en donoren die hier wél voor open staan niet te bedienen via ons ontmoetingsplatform.
 4. Seksistische, pornografische, racistische of discriminerende bijdragen of uitlatingen die beledigend of kwetsend zijn niet toegestaan en wordt verwijderd.
 5. Materiaal of teksten te publiceren dat opzettelijk foutief en/of onnauwkeurig en/of krenkend en/of vulgair en/of tot haat aanzet en/of obsceen en/of beledigend is voor een groep mensen en/of anderszins in strijd met de wet is dan wel iemand anders eer en/of goede naam aantast.
 6. Het plaatsen van tekst- en beeldmateriaal (foto’s) van derden. Dit mag alleen wanneer er toestemming is gegeven door de betreffende persoon en auteur/fotograaf.
 7. Het plaatsen van een (verkapte) reclame uitingen, e-mailadressen of spam.
 8. Afbeeldingen van cartoons, naakt of ’nep’ foto’s worden verwijderd, en zal leiden tot het verwijderen van je account.
 9. Persoonlijke tekst/discussie met aantoonbaar privacy gevoelige kwesties worden door de beheerder verwijderd.

TIPS VOOR VEILIG GEBRUIK

Veilig in contact treden met anderen is belangrijk voor One Wish. Maar hoe kun je zelf bijdragen aan jouw eigen veiligheid? Hier enkele tips, zodat je bewust van start kunt gaan.

 1. Wees voorzichtig met het delen van privé informatie tot je het gevoel hebt dat je de ander kunt vertrouwen. One Wish toont nooit je achternaam-, adres- of contactgegevens. Wees voorzichtig in het delen van deze informatie. Er zijn ten slotte genoeg andere dingen om over te kletsen.
 2. De betaling van je One Wish-lidmaatschap gebeurd op een veilige manier. Vragen leden jou om geld of vermoed je dat je contact hebt met een oplichter? Ga hier niet op in en neem direct contact op met One Wish om hier een melding van te maken.
 3. Deze site is niet bedoeld om een seksueel contact aan te gaan. Wanneer je de indruk krijgt dat de ander je om deze reden benadert ga hier dan niet op in en maak direct een melding bij het Support team.
 4. Wil je afspreken met een wensouder of donor? Ontmoet elkaar op het moment dat jij daar klaar voor bent. Spreek in eerste instantie niet bij elkaar thuis af, maar spreek af op een openbare plek, zoals een café. We raden je aan om geen maanden te wachten, want een klik voel je pas in het echte leven.
 5. Heb je met iemand afgesproken en heb je géén klik met deze persoon? We begrijpen dat je teleurgesteld bent, maar willen je uitnodigen met andere mensen in contact te treden. Het kan zijn dat je (net als bij dating) een paar keer met iemand af moet spreken voordat je een echte klik met iemand hebt.
 6. Een klik? We raden je aan om, vooral bij co-ouderschap, tenminste een jaar uit te trekken om elkaar goed te leren kennen. Voer vele gesprekken over elkaars verwachtingen, waarden en normen en wijze van opvoeding. Lees ook de One Wish bibliotheek inclusief het medisch advies over o.a. medische testen. Overweeg gesprekken te voeren met een ervaringsdeskundige en/of counselor of therapeut. Start in de laatste fase met het opstellen van een juridisch ouderschapsplan en/of donorcontract, een notaris kan je hierbij helpen.

COMMUNICATIE

We verwachten van alle leden dat zij online en/of offline open en eerlijk communiceren over:

 • de aard van hun kinderwens;
 • kennis over het aantal (donor)kinderen dat zij reeds hebben verwerkt;
 • hun eigen gezondheid, geconstateerde SOA’s en erfelijke aandoeningen ten alle tijde bespreken en waar nodig onderzoeken tijdens de kennismakingsfase.

IEMAND ANDERS MISDRAAGT ZICH. WAT KAN JE DOEN?
Meld het aan de beheerder, deze zal indien nodig actie ondernemen.

De huisregels zijn onderdeel van de Algemene Voorwaarden.