Voor deze functie heb je een volledig profiel nodig

Wanneer je een profiel hebt kun je:

Maak nu een profiel aan

Je profiel is niet compleet

Je kunt berichten sturen en ontvangen wanneer je profiel 100% compleet is.

Maak nu je profiel compleet.
Bewaar Stuur bericht naar Wouter

Wouter, 42 jaar

Bierbeek, Vlaams-Brabant

Hallo, ik ben Wouter.

Ik kan me voorstellen dat voor een wens-mama de zoektocht naar een donor enorm veel moed vergt. Een stap in het ongewisse... Ik heb er veel respect voor. Als jij als wensmoeder zeker wil zijn dat er een 'klik' is met je toekomstige donor, dan heb ik daar alle begrip voor. Ik ga heel eerlijk zijn... Ook voor mij is dat belangrijk. Ik heb alvast de moeite gedaan hieronder veel info te geven.

Zelf woon ik in Bierbeek, samen met mijn vrouw, twee zonen (9j, 12j) en een dochter (7j), in een intact gezin. Ik heb ook nog één zoon (8j) die in Brazilië woont, zijn moeder heeft radiologie gestudeerd en is een BOM-moeder.

Ik heb al lang geleden interesse gehad om vrouwen te helpen met spermadonatie, maar de wettelijke regeling in België / anonimiteit rond het gebeuren heeft me er tot nog toe van weerhouden om het hier te doen. Ik kan er moeilijk mee leven dat een donorkind van mij zou opgroeien met belangrijke onopgeloste existentiële vragen. Ook als dat kind die vragen heeft op het ogenblik dat het nog minderjarig is.

Ik beschouw de Belgische wetgeving als totaal achterhaald. Het is onbegrijpelijk dat anno 2022 spermadonatie nog steeds op deze manier wordt geregeld in ons land. Zeker na alle recente schandalen. Het is bovendien wetenschappelijk bewezen dat de anonimiteit van de donor een negatieve impact kan hebben op de ontwikkeling van het kind en het welzijn van de wensouder(s).

Aanvang juli 2022 heb ik, mede uit onvrede met de Belgische regelgeving, een stap gezet richting zaaddonatie in Nederland. Ik had me in Amsterdam aangemeld als kandidaat-zaaddonor bij de European Sperm Bank. Al werd het op dat ogenblik niet vermeld op de website, ter plaatse vernam ik dat zaaddonatie in Nederland enkel mogelijk is wanneer je ook daadwerkelijk je domicilie in Nederland hebt. De spermabank heeft me wel aangeboden alsnog een staal af te nemen om de kwaliteit te testen. Ik kreeg een week nadien het bericht dat mijn zaadkwaliteit prima is, en dat ze me graag als donor verwelkomen indien ik alsnog zou overwegen om naar Nederland verhuizen. Daarom heb ik me besloten me op deze site aan te melden.

Waar ben ik opgegroeid?
Ik groeide op in een hecht gezin in Limburg met twee universitair geschoolde blanke Belgische ouders die nog allebei in leven zijn. Mijn ouders zijn van de baby-boom generatie, ze zijn afkomstig uit Limburg, ze hebben de studentenprotesten in mei 1968 meegemaakt in hun glorieuze studentenperiode in Leuven.

Zelf heb ik ook in Leuven gestudeerd. Ik ben een Vlaamse bio-ingenieur in de scheikunde en werk in een high-tech bedrijf dat kunststof-onderdelen aanlevert aan bedrijven in de medische en farmaceutische markt. Ik zoek dagelijks naar nieuwe toepassingen en klanten binnen het domein van de diagnostiek (point-of-care, PCR, NGS, ... ) en andere innovatieve markten.

Tijdens mijn ingenieursopleiding ben ik in Wenen op Erasmus geweest, ik bezoek de stad nog regelmatig. In mijn studententijd was ik zeer actief in leidende rollen in internationale studentenorganisaties. In Louvain-La Neuve heb ik nog economische wetenschappen gestudeerd. Ik spreek de Belgische officiële talen, Engels en Portugees. Ik heb een stage gelopen bij de Europese commissie en heb nadien jaren voor kunststoforganisaties gewerkt. Ook heb ik af en toe les gegeven in het middelbaar onderwijs, met als voornaamste vakken wiskunde, fysica, chemie, andere wetenschappen en economie.

Mijn waarden en normen?

Integriteit is voor mij super belangrijk. Veel van de problemen in onze wereld komen voort uit oneerlijkheid en omdat mensen hun best niet doen. Of omdat ze zichzelf niet kunnen zijn omdat ze op de één of andere manier onderdrukt worden.

Ik kan goed met kritiek omgaan, ik beschouw elke eerlijke opmerking of bemerking als een opportuniteit om dingen bij te sturen. Zelf gaf ik ooit een training met als titel: 'Critics is a Gift'.
Lange tenen, die heb ik niet.

Ik zoek en vind steeds het universele in de mens. Zelf had ik het voorrecht om al op jonge leeftijd ver te reizen en met veel met andere culturen in contact te komen. Voor mij is het duidelijk dat overal ter wereld mensen allemaal min of meer hetzelfde nastreven. Gastvrijheid, veiligheid, een goede toekomst voor hun kinderen, rust, vrede en vriendschap. Ik confronteer mensen wel eens met de eigen vooroordelen. Mijn vrienden vinden dat niet erg en staan open voor discussie. Vriendschappen probeer ik te onderhouden, vriendschap is immers een kostbaar goed. Zonder vriendschap is het onmogelijk gelukkig te zijn. Ik durf te zeggen dat ik vrienden heb in verschillende gewesten, landen en continenten, en met een verscheidenheid aan seksuele oriëntaties. Mijn eigen gezin is mixed race; ik ben blank en mijn vrouw is van Afrikaanse origine. Ik ben zelf heteroseksueel. Gebrek aan gastvrijheid beschouw ik écht als een grote tekortkoming, net zoals overdreven lafheid, overmoed en overdreven angst. Ik streef er naar de gulden middenweg te vinden.

Ik ben fier op mijn kinderen en probeer geen dag voorbij te laten gaan zonder met hen bezig te zijn. Ik heb ze van jongs af aan meegenomen naar musea, concerten en theatervoorstellingen.
Ze kunnen een opera aan en hebben al balletvoorstellingen bijgewoond op relatief jonge leeftijd.
Maar ze gaan ook mee op trektochten en ze doen het over het algemeen prima. Mijn zoon in Brazilië bezoek ik elk jaar minstens één keer. Hij doet het prima. Zijn schoolresultaten zijn simpelweg schitterend.

Zelf ben ik een uitgesproken feminist. Dat wil zeggen dat ik er van overtuigd ben dat, zonder te willen veralgemenen, vrouwen gemiddeld genomen alles kunnen wat mannen kunnen, maar van het tegendeel ben ik niet overtuigd. Dat inzicht is vrij diep. Mannen starten oorlogen, vrouwen zorgen voor herstel nadat alles kapotgemaakt werd. Laat ons onze dochters voldoende zelfbewustzijn aanleren. Hopelijk dromen ze er dan op jonge leeftijd dromen niet (enkel) van om princes te worden. Ik leer mijn dochter dat ze zelf haar toekomst in handen heeft, en dat ze zich misschien ooit weerbaar zal moet opstellen om te strijden tegen vooroordelen, seksisme en discriminatie. Die fenomenen hangen immers samen met onwetendheid, angst voor verandering, mogelijk een gebrek aan verstand, en een volledig achterhaalde, patriarchale visie op de wereld.

Mijn grootste gebrek? Gebrek aan orde en ook gebrek aan initiatief om alle handelingen die voortvloeien uit mijn feministische visie dagdagelijks in de praktijk te brengen. Verder ben ik af en toe redelijk koppig, al mag je die eigenschap ook als een positieve karaktertrek (doorzettingsvermogen) beschouwen.

In mijn vrije tijd reis ik graag met mijn familie. We reizen regelmatig binnen en buiten Europa. Tijdens reizen houd ik het graag actief (hiking, trekking, ...). Als veertiger ben ik minder 'strak' dan vroeger, maar dat lijkt me als potentiële donor minder relevant. Al zou ik graag nog wat meer tijd hebben om te sporten.

Ik heb een passie voor kunst, literatuur en muziek. Ik ben bassist en pianist, en speel af en toe jazz-standards met mijn oudste zoon, hij is saxofonist. Verder staan nog op de lijst mijn passie voor innovatie, technologie, astronomie en filosofie.

Eén van mijn hobbies is ook nog gedurig wat bijstuderen, maar dat heeft een lagere prioriteit, want je kan elk uur maar één keer spenderen. Ik heb nog wat economie, materiaalkunde en patentrecht bijgestudeerd, momenteel ligt de focus op filosofie.

Zo, dat was een hele boterham.

Misschien wil je wel overwegen om eens in contact te treden, daar sta ik voor open. Stel dat er toch geen 'klik' is, dan is dat helemaal niet erg. Ik ben erg benieuwd te vernemen van jou wat jou tot op dit punt gebracht heeft.

Tot slot nog een tip: Als je op zoek bent naar een partner maar je ondervind stress omdat de klok verder tikt, overweeg dan ook zeker eens om eicellen in te vriezen, dit doe je best voor je 35e. In België wordt dat weliswaar niet terugbetaald, maar je koopt er tijd, rust en vrede mee.

In elk geval wens ik je veel moed in je zoektocht. Alles komt goed...

 • Ik zoek
  • Ik sta open om donor te worden
 • ToelichtingIk kan donor zijn. Ik sta er voor open om contact te hebben met mijn nakomelingschap wanneer dit de wens is van de betrokkene.Uiteraard ben ik bereid de donatie medisch te laten begeleiden en openheid te verschaffen over mijn medische achtergrond. Er zijn in mijn familie geen genetische afwijkingen gekend. Ik verwacht niet dat de vrouw of het koppel dat wenst mijn hulp in te roepen me zeer nauw in de eerste prille fase wil betrekken. Echter, ik laat hier de keuze aan jou/jullie. Een erkenning is voor mij niet totaal onbespreekbaar, maar het ligt niet in mijn lijn van verwachtingen, dus ik zie mezelf als donor en niet als kandidaat voor co-ouderschap. Nog veel belangrijker evenwel is de bewuste keuze om wel of niet een actieve rol te spelen in de prille fase die zo cruciaal is voor hechting. Nog een ander aspect is de impact op mijn kinderen in België. Weet dat zodra er contact zou zijn ik daar ook openheid over zal creëren naar hen toe.
 • RelatiestatusRelatie
 • Kinderen
  • Ik ben ouder van één of meer kinderen
 • BeroepIngenieur / sales manager
 • Opleidingsniveau WO
 • Lengte180
 • Postuurnormaal
 • Haarkleurbruin
 • Oogkleurblauw