Organisatie & Missie

Het OneWish.be ontmoetingsplatform is onderdeel van de Nederlandse Stichting Moderne Gezinsvormen. Wij zijn een social enterprise, dit betekent dat wij onze maatschappelijke missie voorop stellen. Bijdragen en donaties zijn bedoeld om op een persoonlijke en transparante wijze zoveel mogelijk wensouders met elkaar in contact te brengen.

MISSIE

One Wish biedt een online ontmoetingsplek waar wensouders elkaar kunnen vinden.
Dit zijn mensen met een kinderwens, maar zonder een partner om deze wens gezamenlijk mee te kunnen vervullen. Er zijn vele manieren om ouder te kunnen worden voor een kind. One Wish helpt onze leden met het vinden van iemand die zijn of haar kinderwens wil vervullen op een soortgelijke manier.

One Wish creëert bewustwording over de positie van wensouders, donoren en hun kinderen.
De online Bibliotheek en het Magazine delen informatie en ervaringen welke je wijzer kunnen maken over co-ouderschap, donorschap, kinderen, familie constructies en jezelf. Op deze manier kun je je kansen vergroten voor een weloverwogen familie constructie met een stevig fundament.

VISIE

Hoe zien wij onszelf in de wereld van morgen?

Een partner is geen voorwaarde tot ouderschap
Een (liefdes)partner waarmee je op een biologische manier kinderen kunt krijgen is niet langer een voorwaarde tot ouderschap. Door middel van co-ouderschap en donorschap is ouderschap in de basis voor iedereen mogelijk, ongeacht iemands relatiestatus of geaardheid.

Wensouders en donoren vinden elkaar overal ter wereld.
Om in contact te komen met een wensouder of donor ben je niet langer aangewezen tot je alleen eigen netwerk. Via One Wish vinden wensouders en niet-anonieme donoren elkaar op een transparante en persoonlijke wijze.

Ieder kind weet van welke ouders hij of zij afstamt.
One Wish strijdt voor recht op afstammingsinformatie voor ieder kind, wereldwijd. Dit betekent voor ieder (donor)kind, ongeacht zijn of haar leeftijd, de keuzevrijheid om te weten wie zijn/haar biologisch ouders zijn en eventueel een band met ze kan opbouwen. One Wish draagt hiermee bij aan het Internationaal Verdrag inzake de Rechten van het Kind (IVRK). Anoniem donorschap is in de toekomst niet langer toegestaan.

WAAROM 

Identiteitsvorming
Weten waar we vandaan komen laat ons de essentie van ons bestaan erkennen, en geeft ons de kracht om onszelf beter te begrijpen. Het is een centraal focus van het mens zijn, om te voelen, om compleet te zijn. Het is ook een realiteit die ontzegd wordt aan duizenden kinderen over de hele wereld, die worden geadopteerd of die een anonieme donor als biologische vader hebben.

Identiteit donor en ontvanger
‘Maar er zijn toch klinieken en ziekenhuizen waar je een donor kunt vinden?’
Bij een kliniek kent de donor zijn ontvanger(s) niet en de ontvanger(s) kent/kennen de donor niet.
Dit betekent dat een wensmoeder de man van wie zij een kind gaat krijgen nog nooit heeft ontmoet! Andersom kan de donor niet de vrouw leren kennen aan wie hij doneert, weet hij niet óf een zwangerschap is ontstaan en wie het kindje is. Bij One Wish is enkel sprake van de zogeheten C-donoren. De donor kent zijn ontvanger(s) en de ontvanger(s) kent/kennen de donor.

Donortekort
One Wish gelooft dat meer mannen donor willen zijn wanneer zij de wensmoeder kunnen ontmoeten en leren kennen. De gunfactor groeit dan namelijk exponentieel!

Lees hier meer over wat One Wish doet en de waarom.
 Lees hier meer over veelgestelde vragen en de antwoorden.