Succesverhalen

Een lang gekoesterde wens is uiteindelijk uitgekomen. Ons zoontje Manu is op 9 mei geboren.

Al heel mijn leven wilde ik kinderen. Mijn baan in het onderwijs bevestigde dat. Toen verschillende relaties niet lukte en mijn tijd begon te dringen ben ik gaan onderzoeken wat ik wilde, maar ook wat ik het kind gunde en dat was een vader in zijn leven. Het hoefde geen grote rol te zijn. Ik vond het een fijn idee dat mogelijke vragen beantwoord konden worden en het kindje regelmatig contant had en zich kon identificeren. Na een zoektocht van ruim 2 jaar ben ik op deze site M. tegengekomen.
Na een ontmoeting voelden we beiden dat het klopte. Na vele ontmoetingen en gesprekken wilden we ervoor gaan. Ik was toen 40.  Lukt het niet dan zou het een enorm rouwproces worden, maar dan heb ik er wel alles aan gedaan en blijf ik niet met een gevoel van had ik maar zitten.

Wonder boven wonder was ik al snel zwanger! Ons prachtige wonder Manu is nu bijna 5 maanden. Het is intens genieten. Wat ik kan zeggen…ga voor je gevoel, hopelijk zit er ook een engeltje op je schouder.
– Claudia (& zoontje Manu), oktober 2020


Vorig jaar heb ik mij ingeschreven op jullie site om eens te ‘snuffelen’ aan het idee van moederschap via een bekende donor. Al gauw vond ik een donor en inmiddels ben ik 18 weken zwanger. Soms kan het snel gaan.

Ik ben blij dat een site als One Wish bestaat, want hierdoor heb ik een donor gevonden die aan de zijlijn betrokken is en waar ik een goede verstandhouding mee heb. Dit is voor het welzijn en de identiteitsvorming van mijn kindje enorm belangrijk.

Ik vond het wel leuk om jullie bij deze te laten weten dat er dus een zwangerschap tot stand is gebracht via jullie site.
– Martine (met hulp van donor Arie), augustus 2019

Via jullie platform heb ik een heel leuk meidenstel leren kennen met wie ik een prachtig dochtertje heb gekregen. We vieren volgende week haar eerste verjaardag. Bedankt voor jullie mooie werk!
– Rutger, november 2021

Inmiddels heb ik het voorrecht gehad om enkele gezinnen te helpen ontstaan. Met mijn inzet als donor ben ik begonnen nadat mijn vader plotseling was overleden. Heel gek, maar toen had ik opeens de angst dat ik zelf ooit zou kunnen gaan zonder iets te hebben achter gelaten. Sindsdien heeft deze negatieve emotie plaatsgemaakt voor een verlangen om anderen te helpen. Met een kleine moeite geef ik een puzzelstukje dat een gezin compleet maakt. Zélf heb ik ook vader mogen worden van een prachtige zoon. Zijn moeder is mijn partner. Zij staat volledig achter mijn donorschap. Het mooiste geluk is het geluk van een ander.
– Maarten, donor, januari 2022

“Ik ben in december trotse moeder geworden van mijn zoontje Willem!
Mijn droom is werkelijkheid geworden dankzij mijn donor Maarten met wie ik via One Wish in contact gekomen ben eind april 2018.
Ik ben hem zeer dankbaar voor zijn hulp en daarnaast erg blij dat One Wish bestaat! Zonder deze site zou het waarschijnlijk bij een droom gebleven zijn. Daarom hier een welgemeend dankjewel!!”
– Jacqueline (& zoontje Willem), januari 2020

Een vriendin wees mij op One Wish. Ik zocht een zelfde donor + constructie als mijn homo vriend al had met zijn dochtertje. Na het plaatsen van mijn profiel kwam er binnen één dag al een reactie die direct goed voelde. Vijf dagen later op 20 mei 2018 grapte ik bij onze eerste ontmoeting die we hadden in de Vondeltuin: “Volgend jaar zitten we hier wellicht met ons kind!”, niet wetend dat op Koningsdag 2019 daadwerkelijk onze dochter Julia zou worden geboren. Doordat de ontmoeting vanaf moment één voelde als ‘love at first sight’ en ik via mijn vriend al wist hoe bijzonder het kan zijn, werden we al binnen drie maanden serieus en waagden we een eerste geslaagde poging. Met Julia’s komst is ons gezin met twee gezonde dochters compleet!
– Arthur (& dochter Julia), mei 2019

In maart 2020 hebben we ons aangemeld op de site van One Wish. We waren op zoek naar een donor om onze kinderwens in vervulling te kunnen laten gaan. Met gezonde spanning zijn we het proces ingegaan. One Wish heeft ons in laten zien dat dat het vinden van een geschikte donor op een laagdrempelige manier tot stand kan komen. Dat is voor ons fijn geweest om te ervaren.

Na een aantal maanden vonden wij een passende donor met wie wij dé klik en hetzelfde verwachtingspatroon hadden om het mooie (en spannende!) avontuur aan te gaan.

Inmiddels zijn we ruim 27 weken zwanger en verwachten wij begin juli onze dochter. We hadden nooit durven dromen dat onze wens op zo’n fijne wijze tot stand kon komen. Daar zijn wij One Wish ontzettend dankbaar voor. Fantastisch dat jullie dit platform hebben gecreëerd!

– Babette & Bianca, april 2021

Beste lezers, eind 2019 ben ik aangemeld bij OneWish als spermadonor. De meest gehoorde vraag van wensmoeders en mijn omgeving: maar WAAROM?!. De verassende blikken vertellen mij dat er, nog steeds, een kleine taboe heerst over dit onderwerp. In mijn vorige relatie heb ik mijn vriendin jarenlang emotioneel moeten ondersteunen vanwege haar ontzettend sterke kinderwens. We waren er financieel en mentaal echter nog niet klaar voor. Hierdoor heb ik van dichtbij gevoelt hoe sterk deze wens kan zijn. 

Hoe mooi is het, als je zo een wens voor iemand mag vervullen? Kort antwoord: Het is ontzettend waarderend.

Dankzij OneWish heb ik oprecht mooie vriendschappen opgebouwd. De avonturen die ik met mijn wensmoeders heb gehad zijn me dierbaar, en ik zal er nu en in de toekomst zijn voor mijn donorkinderen. En nee, ik heb geen peloton aan kinderen. Ik wil de tijd, aandacht en liefde kunnen geven waar nodig. Dit is mijn commitment.

– Donor Justin, juni 2021

Na mijn inschrijving bij One Wish ben ik snel in contact gekomen met een donor. Het duurde even voordat ik zwanger was maar op 4 november 2019 ben ik bevallen van een prachtige dochter,  Myra.

Zonder One Wish was mijn kinderwens wellicht niet in vervulling gegaan :).

– Sascha (& dochter Myra), januari 2020

 

Hallo One Wish,

Ik ben heel blij met deze site, ik kwam een kleine week geleden er ‘toevallig’ op omdat ik iemand wilde adviseren die graag een kind wilde maar geen vriend had. En plots dacht ik ‘wauw’ maar dit wil ik zelf heel graag.
Ik wil graag papa zijn en voor iemand kunnen zorgen, en liefde ontvangen. Ik wist werkelijk niet dat er zoiets moois bestond.
Daarom zal ik de site en alle reacties daarvan met het grootst mogelijke respect behandelen.  Omdat het iets persoonlijks, moois en kwetsbaar is.
Patrick